Journey journal

Journey journal

Baseball

2017. június 11. - Ozicsaj

Június első vasárnapjára kaptunk jegyeket a helyi baseball csapat meccsére. A Brewers játszott barátságos mérközést a Los Angeles Dodgers-szel.

img_5135.JPG

img_5211.JPG

Az egész nagyon családias hangulatú volt. A parkolóban voltak akik sütögettek, vagy csak kitették a camping székeket, és napoztak - beszélgettek. A stadionban is megvolt ugyanez az ellazult, vasárnap délutáni családias hangulat. Mint kiderült harmincezren voltak kint. Sok család gyerekkel volt kint.  Pár hónapos babától egészen a 18 évesekig minden korosztály képviselve volt. Talán a legtöbb gyerek a 5-13 közötti korosztályból volt. Mellettünk is volt egy család két kisfiúval, akik lelkesen kiabálták "Let's go Brewers, let's go!" (Ezt hallani is a lenti videóban  1:03-nál)

img_5134.JPG

 

Megvan a meccseknek a maguk ritmusa. Amikor a hazaiak dobtak, akkor sokan előkerültek a büfék/boltok felől. Mikor a Los Angeles dobott, akkor mentek el sörért, mogyoróért. Mi kivártuk az 4. inning (játékrész) végét, és akkor mentünk el keresni ennivalót. Az árakat kb a mi Sziget fesztiválunk áraihoz lehetne hasonlítani. Ahhoz képest, hogy direkt nem akartunk autóval menni, mondván hot dog és sör, ez a baseball meccsek filmekből ismert menűje. Ehhez képest kóláztunk és hamburgereztünk.

img_5157.JPG

Nem vagyok sportrajongó,de ez nekem is nagy élmény volt. Maga a meccs úgy zajlott mint a sportfilmekben. Három veterán zászlókkal bevonul, himnusz, majd egy kisfiú bemondja, hogy "play ball" és elkezdődik a meccs. De a filmeknél kevésbé izgalmas, és csak a fele szabályt sikerült megjegyezni (mikor érvényes a dobás/ütés).

img_5186.JPG

A 9. inningnél már lehetett érezni a feszültséget. A Brewers vezetett, és ha az első résznél nem szerez pontot a Los Angeles, akkor vége a meccsnek, nyernek a hazaiak. Meg is nyerték, a közönség nagy örömére.

Nagyon kellemes élmény volt, első meccsnek is, és első baseball meccsnek is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://peterlanyok.blog.hu/api/trackback/id/tr9012584751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása